Azi mă simt tristă...
Sâmbăta trecuta la cursul de actorie ni s-a dat un exerciţiu: Exprimarea abstractă a sentimentelor - adică, în loc de cuvinte trebuia să folosim cifre. Colegii mei au fost foarte inspiraţi şi pe mulţi dintre ei i-am aplaudat copilăreşte râzând cu gura până la urechi. Când mi-a venit rândul ştiam ce să fac (să îmi exprim sentimentele la volan, în traficul din Bucureşti). Însă cifrele abia îmi ieşeau pe gură, de parcă rămăsesem fără ele, aşa subit! Nu este o revelaţie că nu am cultul exprimării sentimentelor prin cuvinte, căci, de mică am fost nevoită să învăţ să mi le ascund. Într-un univers în care suportul lipseşte, a învăţa să te descurci de unul singur este un must. Iar eu am crezut că cel mai bine este să-ţi ascunzi sentimentele şi să arăţi cât de bine ştii să te descurci de una singură. Şi au trecut mai bine de 15 ani de atunci.
Am citit zilele trecute un articol, cum că femeia este făcută să dea iubire, nu să se descurce singură. Dar nu se specifica, în ce măsură trebuie ea să dea iubire, cui, şi mai ales de ce?
De ce, când tot ce vrem să primim este numai amăreala unor vieţi neîmplinite a celor pe care îi alegem să meargă lângă noi. De ce îi alegem tocmai pe aceşti oameni? Pentru că ne-am obişnuit cu lipsa de suport şi chiar nu o dorim. De ce îi lăsăm să ne amărească viaţa? Pentru că aşa vrem, sau pentru că, prosteşte credem în ei? Poate, pentru că îi iubim, sau doar credem asta.
Timpul e cel mai bun sfetnic, şi chiar dacă sunt tristă în dimineaţa asta, îmi va trece...
miercuri, 29 octombrie 2008
marți, 28 octombrie 2008
luni, 27 octombrie 2008
Să trăiţi bine sau teoria haosului la români
Care ar fi legătura între creşterea salariilor cu 50% şi situaţia în care ne aflăm? Păi e bine că, măcar un român din 10 îşi dau seama de efectele negative ale unei decizii promulgate numai dintr-un interes promoţional premergător alegerilor din toamnă. Păcat că se duc pe apa sâmbetei cei aproape 10 ani de chinuri, numai pentru că noi decidem că e "bine" ce se întâmplă. Dar, hai să ne uităm un pic şi la cifre - un exemplu este deprecierea leului, de Vineri 25,10,2008 de la 3.59 la 3.72, imediat după ce Băsescu a promulgat această lege. Alt hint? Indicatorii bursei care au scăzut, tot Vineri, cu 15%.
Cred că suntem un pic inconştienţi şi masochişti pentru că ne vrem răul continuu, fără să ne dăm prea bine seama de consecinţe. Dar, cum am putea, când aproape nimeni nu vrea să ne explice mai pe îndelete care sunt mecanismele ce stau în spatele unor astfel de legi individualiste, de partid. Şi chiar dacă se mai găseşte cineva care să încerce, pe o ureche ne intră şi pe cealaltă ne iese, din lipsă de timp, interes, o prea mare oboseală a simţurilor sau pură nesimţire...aş vrea să ştiu.
Surse:
http://www.standard.ro/articol_65336/ratingul_s_p_trage_in_jos_leul__bursa_era_deja_ko.html http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/108217/Scandalul-50--luat-la-bani-marunti.html
http://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/51335/Leul-deprecieri-de-1-4-in-sedinta-de-vineri.html
http://www.wall-street.ro/slideshow/Piete-de-capital/51381/Criza-financiara-la-BVB-Se-poate-si-mai-rau.html
http://www.adevarul.ro/articole/scandalul-50-luat-la-bani-marunti.html
http://www.adevarul.ro/articole/tariceanu-politicile-populiste-vor-narui-cresterea-economica-in-cateva-luni.html
Abonați-vă la:
Postări (Atom)